dinsdag 10 mei 2011

Dag 9 At Sea

De klok is de afgelopen nacht een uur vooruit gegaan omdat we de tijdzone weer gepasseerd zijn. Dat is niet zo erg want vandaag is een zeedag en zijn er geen excursies aan wal. Margriet en ik willen wel naar een presentatie die in Rocking bar D wordt gegeven. We staan daarom toch wat vroeg op en pakken onderweg een stukje fruit en een kop thee mee. Meer willen we ook niet want de taart van gisterenavond is nog niet helemaal gezakt. De presentatie gaat over de top 10 innovaties van Disney. Soms zijn het dingen die heel logisch lijken, zoals een (thema)park met maar 1 ingang, toch blijkt Disneyland het eerste park te zijn waar dat ingevoerd werd. Ook het doorzetten van het thema tot in de kleinste details is iets typisch Disney.

Na deze presentatie lopen we door de winkeltjes en kopen we een paar souvenirs. Vandaag is ook de laatste foodpreperation presentatie: het toetje. We kijken hoe de chocolademousse gemaakt moet worden en krijgen daar ook wat van te proeven. Als de mouse klaar is, begint de napkinfolding presentatie. Ach, waarom ook niet…… En dat blijkt dan opeens een stuk leuker dan verwacht. Margriet en ik hebben keurig alles meegevouwen en we waren best goed (de meeste aanwezige hadden wat extra hulp nodig). De mensen die in de toekomst bij ons komen eten, krijgen een prachtig gevouwen servet! Wij weten nu hoe het moet.

Van het vouwen hebben we trek gekregen en we gaan maar eens lunchen (zwaar hoor zo’n cruise). In Parrot Cay is een uitgebreid seafood buffet. Er is krab, shrimp, zalm, sushi en nog veel meer.

En natuurlijk de toetjes:

Na de lunch gooien we een wasje in de machine en terwijl deze draait, genieten we van de show in het theater. Normaal gaan we om 18:15 naar de show maar vanavond eten we niet in het restaurant waar we volgens het rotatiesysteem zouden moeten zitten. Ik heb een reservering gemaakt in het luxe Palo restaurant. Die reservering is om 19:00u en daardoor kunnen we niet naar de vroege show en ook niet naar de late. Gelukkig is er op zeedag een extra show tijd om 14:00u. De show heet Disney Dreams, an enchanted classic. Over een meisje dat droomt over allerlei Disney sprookjes, met Peter Pan, Cinderella, The Lion King etc. Het is een show die in de prijzen gevallen is en dat zie je er zeker aan af.

Hen had aan het begin van de cruise al een rondleiding door het schip gedaan en Margriet en ik wilde die ook graag doen maar wij hadden toen een afspraak in de Spa. Vandaag wordt diezelfde rondleiding weer gegeven om 16:00u. Margriet en ik kunnen dus alsnog en Hen gaat naar de film (African Cats). De rondleiding was erg leuk, we weten nu alles van het schip. Om 17:30 zijn we weer terug in de hut en bereiden we alvast wat dingen voor, voor het vertrek van overmorgen. De tip-enveloppen voor de servers en stateroomhostess liggen klaar en de debarkation procedure kennen we ook.

Op naar Palo voor het diner. We gaan weer helemaal in het net. Het restaurant is gelegen op dek 10 en heeft een 180 graden uitzicht over de oceaan. Onze server komt uit Servië en zorgt voor een gezellig diner. Terwijl we eten gaat de zon onder.

Zowel voor- en hoofdgerecht zijn heerlijk en zien er prachtig uit. De mozzarella en tomaat, disney cruise line style:

Voor het toetje kiezen Hen en ik de bekende chocolade soufflé….. Heerlijk! De server maakt een gat in de soufflé en giet er nog meer chocosaus en een vanillesaus in. Vandaag is Margriet jarig en dat geven we natuurlijk door aan onze server. Ze is bang dat er gezongen gaat worden maar in plaats daarvan komt de server met een bord waarop met chocolade en kersensaus Happy Birthday geschreven staat. Dat viel reuze mee.

Met hele volle buiken rollen we een paar etages naar beneden de hut in. Margriet en Hen gingen naar een Whisky tasting en ik typ nog een blog af. Een trotse pauw houdt me vanaf het andere bed in de gaten.

Morgen Castaway Cay!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten