vrijdag 13 mei 2011

Dag 13 Blizzard Beach en EPCOT

Om 8:00u stonden we weer uitgeslapen naast ons bed. Het ontbijt nuttigden wij weer in de Peppermarket. Vandaag willen we om 10:00u (als het open gaat) bij Blizzard Beach zijn zodat we een paar uurtjes hebben voordat we ons moeten melden in EPCOT. Blizzard Beach is een waterpark (Disney heeft er twee). Het verhaal gaat dat er een sneeuwstorm was in Florida en wat doe je dan? Je bouwt een ski resort! Maar de temperatuur steeg en de sneeuw smolt: er bleef een waterpark over. Compleet met skilift en bergafdalingen voor alle niveaus.



Bij binnenkomst in het park bestellen we voor de lunch een Picknick in the Park. Dit pakket bestaat uit voor iedereen een broodje, fruit, water en een koekje. Om 12:00u kunnen we het ophalen en op een zelf gekozen plaats opeten (picknicken).

We zoeken een paar stoelen uit waar we onze spullen op kunnen leggen en gaan dan gelijk een van de glijbanen uitproberen. Margriet en ik gaan samen in een dubbele band en Hen alleen in een band de Runoff Rapids af. Heerlijk glijden we alle bochten door en komen lachend beneden. Daarna volgt de Downhill Double Dipper. Weer in een band, eerst lekker glijden en daarna opeens een behoorlijke afdaling, woaaah!

Dan zijn we in voor iets rustigers, de Cross Country Creek. Dit is een soort stroomversnelling waar je liggend in een band lekker door meegevoerd wordt. De stroom gaat rondom het hele park en wij doen ongeveer driekwart.

We hebben nog wat tijd voordat we onze lunch moeten halen en kiezen voor Teamboat Springs. In deze band past een heel gezin! Gezellig met z’n allen van de glijbaan. Oke, nog 1 glijbaan dan. We kiezen de Snow Stormers. Dit keer gaan we op een matje naar beneden. Naar mijn idee redelijk rustig maar Margriet houdt er een bult en een paar gekneusde ribben aan over (hoe ze dat heeft gedaan is voor de rest van ons een raadsel).

De lunchtas wordt nu opgehaald en we eten op ons plekje de broodjes op. Dan pakken we onze spullen en gaan naar het hotel terug.

Om 15:00u moeten we in EPCOT zijn voor de behind the seeds tour. Een kijkje achter de schermen van het greenhouse dat in EPCOT staat.

Ze laten hier planten op een alternatieve manier groeien. Bijvoorbeeld door de plant op te hangen aan een bewegende rails met de wortels bloot. De rails laat de wortels steeds door een ruimte gaan waar ze bespoten worden met water met voedingsstoffen. Er is dan geen aarde nodig. We proeven eigen geteelde komkommer, voeren de tilapia’s (in plaats van ze op te eten) en snuffelen aan allerlei kruiden. Onze tourguide vertelt ondertussen over alle planten en technieken. Een leerzame, leuke tour die al een tijdje op ons to do lijstje stond.


Na de tour doen we nog wat attracties in EPCOT.



Om 19:00u hebben we gereserveerd in de Garden Grill. Dit restaurant draait heel langzaam rond. Het eten is familystyle, een vast menu dat op tafel wordt gezet en iedereen kan pakken wat hij of zij wil. En niet te vergeten, Knabbel, Babbel, Pluto en Mickey komen je aan tafel bezoeken.


Omdat Margriet en ik geen vlees eten wordt ons menu wat aangepast. De serveerster weet precies wat we wel en niet kunnen eten en zorgt er voor dat het vlees niet op dezelfde schaal ligt als de groente en mashed patatoes. Ook wordt de salade zonder bacon geleverd. Hen krijgt verschillende stukken vlees en Margriet en ik krijgen een soort stoofschotel met groente en pasta. Heerlijk, deze kok weet wat hij aan moet met herbivoren. Het toetje is trouwens ook overheerlijk: apple crumble en als extraatje krijgen we ook het kindertoetje, een hele zachte mouse met oreokoekjes.

In de avond bekijken we het spectaculaire vuurwerk van EPCOT; IllumiNations: Reflections of Earth.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten